Zoneterapi

Fødderne er kroppens spejl!
Zoneterapi er en behandlingsform, som via tryk og massage på de forskellige reflekszoner under fødderne, sætter skub i kroppens egne energier. Blodgennemstrømningen øges i området, og der kommer ny energi til, således affaldsstofferne skaffes bort. Alle kan have stor glæde af zoneterapi.

Zoneterapi er nemlig genvejen til større velvære, ligesom behandlingen er forebyggende, før eventuelle skavanker opstår. Det handler med andre ord om at bevare en krop i balance.

Læs mere om:


Hvilke problemer kan zoneterapi afhjælpe?

 • – Luftvejslidelser, fx allergi, astma/bronkitis og eksem
 • – Hormonelle ubalancer, fx barnløshed, forringet sædkvalitet, overgangsalder og menstruationssmerter
 • – Fordøjelsesproblemer, fx kolik, diarré og forstoppelse
 • – Kredsløbslidelser, fx ødemer og uro i benene
 • – Urinvejslidelser, fx blærebetændelse og nedsat nyrefunktion
 • – Hovedpine og migræne.

Børn:

 • – Kolik- og fordøjelsesproblemer
 • – Øre problemer
 • – Øjenbetændelse
 • – Søvnproblemer
 • – Luftvejsinfektioner.

Desuden kan zoneterapi hjælpe til at:

 • – Afspænde muskler og led
 • – Styrke immunforsvaret i forbindelse med hyppige forkølelser, pande- og bihulebetændelse samt efter kemo- og strålebehandling.
 • – Aktivere kroppens udskillelsesorganer

Zoneterapi er en fuldstændig risikofri behandlingsform, og den er desuden meget afspændende og behagelig. Dog bør du være opmærksom på følgende:

Hvornår bør du ikke få zoneterapi?

 • – Hvis du lider af en alvorlig hjertesygdom
 • – Hvis du har feber
 • – Hvis du er gravid


Hvordan foregår behandlingen?
Behandlingen begynder med en samtale om din nuværende situation og evt. sygdomshistorie. Herefter begynder den egentlige behandling, hvor du kommer på en briks. Her bruger jeg faste tryk med mine fingre på dine reflekspunkter på og tæt ved fødderne, og ud fra de ømme zoner på fødderne, danner jeg mig et indtryk af det videre behandlingsforløb.

Efter en behandling kan du opleve, at du skal oftere på toilettet, da der er blevet sat gang i udrensningsprocessen.

Du skal påregne flere behandlinger til at starte på (individuel fra person til person). Derefter kan det være en god idé at få en behandling en gang i mellem med nogle måneders interval.

Zoneterapi er også godt at kombinere med mine andre behandlings-tilbud, så helbredelsesprocessen af sværere lidelser sker hurtigere.

En behandling varer ca. 1 time, og du vil ofte være ret træt bagefter.

Hvilke eftervirkninger kan jeg forvente?
I løbet af de første 1-3 dage kan der komme forskellige reaktioner. Fx: Du kan føle dig mere afslappet, og din søvn bliver dybere. Du kan blive mere træt, og dine gamle skavanker kan blusse op i nogle få dage. Måske du skal hyppigere på toilettet, da kroppen renser ud, og lugten og udseendet på din urin og afføring ændres.

Hvad er zoneterapi?
Princippet i zoneterapi er, at alle kroppens organer har specielle reflekszoner på hænder og især fødder (se tegning). Under fødderne findes der et fuldstændigt kort over menneskekroppen, udtrykt ved reflekszoner.
Ømhed i en reflekszone henviser til et eller flere organer, som fungerer dårligt. Ved at behandle disse zoner med specielle trykkombinationer og blid massage, genskaber zoneterapien balancen.

Hvad gør zoneterapien?
Formålet med zoneterapibehandlinger er primært at forbedre blodcirkulationen og at støtte kroppen ved at forøge udskillelsen af affaldsstoffer, så mængden af giftstoffer ikke får mulighed for at nå skadeligt høje niveauer i leveren, nyrerne og tarmene.

Zoneterapi skaber muligheder for, at den helbredende proces kan begynde. Det er ikke selve behandlingen, der ”helbreder”, den skaber derimod de omstændigheder, der er nødvendige, for at den selv-helbredende proces kan finde sted.

Anatomi:
Zoneterapi er baseret på tilstedeværelsen af ti energizoner i kroppen. Disse zoner forløber lodret op gennem kroppen fra basis – fødderne – til issen.

Metoden med at opdele kroppen i energikanaler ligner de principper, der ligger til grund for akupunktur. Det karakteristiske ved zoneterapien er i modsætning til akupunktur, at der ikke anvendes nåle, men i stedet tryk.

Historien bag zoneterapi:
Zoneterapi har været kendt i mere end 4000 år. Vægmalerier i Ægypten fra omkring 2.300 år f. Kr. viser en scene, hvor der udføres zoneterapi. Kineserne har også anvendt zoneterapi, og man har beviser fra det 4. århundrede før Kristi fødsel.

Først i 1970´erne er zoneterapien blevet kendt i Danmark, hvor den efterhånden også er blevet anerkendt af behandlere inden for den traditionelle medicin. Mange års erfaringer i ind- og udland har sammen med en række forskningsprojekter påvist, at zoneterapi er et effektivt redskab mod en lang række lidelser.

 

1 zoneterapifod farver

 

 

 

4 Billede af zoneterapi behandling 150 x 150